Limba română în școlile din Germania

USR Diaspora a creat această petiție pe 12/12/2023

Educație

Politică

USR susține predarea limbii române în școlile din Germania!

Menționăm că în fiecare Land sunt legi diferite legate de predarea limbilor materne în școlile publice din Germania.

În calitate de membri ai comunității românești din Bavaria, noi USR Germania, credem cu tărie că este important pentru copiii noștri să aibă acces la cursuri de limba română în școli. Nu numai că limba joacă un rol crucial în păstrarea identității noastre culturale, dar le deschide copiilor noștri și oportunități de a se conecta cu moștenirea lor și de a urma viitoare demersuri academice și profesionale.

În prezent, există opțiuni limitate pentru cursuri de limba română. Vă solicităm sprijinul pentru a semna această petiție pentru a îndemna guvernul bavarez să introducă ore de limba română ca parte a programei școlare în școli, ținând cont de mărimea comunității românești din zonele respective.

Prin semnarea acestei petiții, putem să ne arătăm vocea colectivă și să demonstrăm importanța educației în limba română în Bavaria. Copiii noștri merită oportunitatea de a învăța și de a crește într-un mediu care să le valorifice și să le celebreze moștenirea.

Dreptul la o limbă maternă este un drept cultural fundamental al omului, consacrat la articolul 5 din Declarația universală a UNESCO privind diversitatea culturală. Carta drepturilor fundamentale a UE interzice discriminarea pe bază de limbă (articolul 21) și obligă Uniunea să respecte diversitatea lingvistică (articolul 22).

Fii alături de noi și susține demersul USR pentru cursuri de limba română în școlile din Germania.

Cu stimă,

USR Germania

Susțineți această petiție

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România este disponibilă aici Notă de informare. Pentru a afla mai multe despre gestionarea datelor dumneavoastră personale și pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să consultați .