Punem Consulatul Rusiei pe Strada Alexei A. Navalnîi

USR Sector 3 a creat această petiție pe 18/02/2024

Drepturile omului

Politică

Avem nevoie și de semnătura ta ca să dăm o lecție Ambasadei Rusiei în București, redenumind strada pe care au secția consulară cu numele activistului Alexei Navalnîi, care a murit opunându-se regimului Putin.

București, 18 februarie 2024 - Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București depun o hotărâre de consiliu general pentru a redenumi Strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secția consulară a Ambasadei Federației Ruse în România, în Strada Alexei Navalnîi.

Inițial proiectul depus în aprilie 2022 de Andrei Rigu și Florin Covaci, consilieri generali USR, cerea modificarea Străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă; însă, propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile și democrația, prin redenumirea străzii în memoria lui Alexei Navalnîi.

USR București subliniază că această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice și al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate și justiție în întreaga lume.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului București și avizul Prefectului. Cetățenii care sprijină acest proiect pot semna petiția aici și pot da vestea mai departe. Avem nevoie și de semnăturile dumneavoastra pentru a-i convinge și pe ceilalți consilieri să voteze propunerea.

Susțin petiția

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România este disponibilă aici Notă de informare. Pentru a afla mai multe despre gestionarea datelor dumneavoastră personale și pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să o consultați.