Schimbarea traseului propus pentru Construirea Inelului Metropolitan de Nord!

Ioana Tent a creat această petiție adresată Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea pe 03/05/2024

Justiție

Social

Noi, semnatarii acestei petiții, constatăm cu îngrijorare faptul că documentația privind construirea Inelului Metropolitan de Nord, realizată de SC Term SRL, propune un traseu care ar avea impacte negative majore asupra comunităților locale. În urma analizei, am identificat mai multe motive pentru solicităm schimbarea traseului actual propus:

 • Impactul asupra zonelor rezidențiale:

Traseul propus ar intra în zone locuite într-un procent de 70%, contrar scopului unei ocolitoare, care ar trebui să scoată traficul rutier din zonele locuite pentru a minimiza impactul asupra comunităților.

 • Neconformitatea cu legislația:

Traseul propus nu respectă prevederile OG 43/1997 privind realizarea variantelor ocolitoare în afara localităților.

 • Afectarea unor zone protejate:

  Propunerea traseului plasează ocolitoarea în imediata vecinătate a unui sit Natura 2000 și afectează zona protejată Mănăstirea Medievală Paulina Sf. Ieronim din Fughiu.

 • Lipsa de siguranță a traseului:

  Tronsoane importante ale variantei propuse vor fi construite în zone cu pericol crescut de alunecări de teren.

 • Impactul asupra comunităților locale:

  Distanețele mici dintre viitoarea centură și gospodăriile rămase nedemolate vor duce la suferințe continue din cauza efectelor lucrărilor și a poluării fonice, a aerului, a apelor și a solului.

 • Reducerea accesului:

  Dificultatea locuitorilor de a ajunge la proprietățile lor din cealaltă parte a viitoarei centuri va reduce accesibilitatea și va crea disconfort.

Susținem ferm o variantă alternativă care trece prin extravilanul localității Ineu, nu afectează proprietăți rezidențiale ale orădenilor și care ar putea fi mult mai economică în ceea ce privește costurile de construcție.

Varianta de ocolire ar trebui să permită creșterea calității vieții tuturor orădenilor, decongestionarea traficului și dezvoltarea ulterioară a municipiului.

Cu toții merităm să ne bucurăm de natură și de aer curat. Urbanizarea zonei a fost limitată de autoritățile locale tocmai pentru protejarea livezilor, viilor și a pădurii limitrofe. Acum contrar strategiei anterioare și contrar oricărei justificări logice se aduce trafic intens și greu! Susține petiția noastră!

Susține petiția

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România este disponibilă aici Notă de informare. Pentru a afla mai multe despre gestionarea datelor dumneavoastră personale și pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să consultați .