Semnează pentru facturi corecte la Compania de Apa Targoviste!

USD Dâmbovița a creat această petiție adresată ANPC pe 22/06/2023

Justiție

Social

Compania de Apă Târgoviște (CATD) nu încetează să își mai bată joc de dâmbovițeni!

 

Oprirea furnizării apei, pierderile enorme de apă din sistem care umflă facturile, dar mai ales tarifele foarte mari pentru apă și canalizare sunt doar unele dintre multele probleme ale companiei.

 

Nu mai vrem să asistăm neputincioși la toate acestea și cerem companiei de apă corectitudine, transparență și onestitate în raport cu toți clienții săi.

 

USR Dâmbovița strânge semnături pentru a sesiza Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor având în vedere că cei de la compania de apă nu au notificat, nu au informat clienții săi cu privire la modificarea tarifului pentru serviciul de apă și canalizare, la 1 ianuarie 2022.

 

Conform legislației, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița avea obligația să informeze clienții în scris cu privire la majorarea tarifelor, motiv pentru care trebuie să recalculeze toate facturile emise fără repectarea legii acum un an și jumătate.

 

Ca un exemplu, ANPC a fost sesizată de un cetățean pe această speță, iar CATD a fost obligată să storneze factura și să o recalculeze la vechiul tarif.

Un simplu calcul ne dovedește că suma totală încasată de CATD cu încălcarea legii, pentru luna ianuarie 2022, ca diferență a tarifului din decembrie 2021 și cel din ianuarie 2022, înmulțit cu media consumului lunar, este de peste 1,7 milioane de lei.

Alături de sesizarea ANPC, vom transmite și Companiei de Apă o solicitare de recalculare a tuturor facturilor emise în perioada respectivă.

 

Și tu ești supărat pe cei de la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița și vrei să ți se recalculeze factura? SEMNEAZĂ petiția noastră!

Semnează

Pentru a afla mai multe despre gestionarea datelor dumneavoastră personale și pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să consultați Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România, disponibilă aici Notă de informare.