STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale PNL şi PSD

USR Constanța a creat această petiție pe 27/03/2023

Mediu

Politică

Vreme de 20 de ani, PSD a devalizat Constanţa şi a transformat Mamaia într-un fief al rechinilor imobiliari. Au construit când au vrut, cum au vrut şi, mai ales, unde au vrut, fără nicio reţinere şi având tot sprijinul autorităţilor locale implicate în aducerea staţiunii Mamaia şi a oraşului Constanţa în haosul urbanistic din prezent. După alegerile locale din 2020, au venit Vergil Chiţac cu PNL pentru a prelua ştafeta şi pentru a continua tradiţia abuzurilor şi a ilegalităţilor.

Astfel, în luna februarie, consilierii locali PNL şi PSD au votat pentru aprobarea proiectului iniţiat de primarul Vergil Chiţac prin care preşedintelui PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i s-a oferit oportunitatea de a achiziţiona 854 de metri pătraţi de plajă în staţiunea Mamaia.

În şedinţa de Consiliu Local de joi, 30 martie, pe Ordinea de Zi se va afla proiectul ce reprezintă raportul de evaluare al bucăţii de plajă respective.  Acesta este ultimul pas pe care Vergil Chiţac îl mai are de îndeplinit pentru a se asigura că a servit interesele şefului PSD, care va putea să cumpere plaja şi să construiască. Acest demers sinistru nu numai că prezintă urme de ilegalitate şi este un abuz „ca la carte“, însă concretizarea lui ar avea și un impact negativ major asupra comunității și mediului înconjurător!

 

Plajele reprezintă un bun public, al tuturor constănţenilor și ar trebui să rămână astfel. Niciun primar dintr-un oraş al unui stat european nu ar trebui nici măcar să ia în considerare vânzarea unui astfel de teren aflat în patrimoniul administraţiei locale!

Împreună, putem opri proiectul de vânzare și ne putem asigura că această bucată de plajă va rămâne în proprietatea publică și că va fi disponibilă pentru toți cei care doresc să se bucure de ea.

Haideţi să-i arătăm primarului Vergil Chiţac că plaja nu este a lui pentru a o vinde. Haideţi să-i arătăm că oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia nu îi aparţin, ca să le distrugă şi vândă din ele şi, cu atât mai mult, nu sunt la cheremul şi interesele financiare obscure ale PNL şi PSD.

Semnează şi tu petiţia!

 

Susține petiția

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România este disponibilă aici: Notă de informare