Spune STOP risipei banului public! SEMNEAZĂ și tu petiția!

USR Călărași a creat această petiție pe 03/12/2023

Politică

Călărășenii plătesc printre cele mai mari prețuri din țară pentru serviciile de apă și canal, în timp ce compania care operează aceste servicii, SC Ecoaqua SA, cheltuie necumpătat banul public.

Din cauza managementului defectuos, vom pierde 300 de milioane de euro din fonduri europene, însă chiar și în aceste condiții, compania își permite să cheltuie banii cetățenilor pentru tot felul de pomeni electorale: petreceri pe plajă, sponsorizare competiții sportive sau cadouri extravagante.

Toate acestea și multe altele s-au întâmplat odată cu numirea în funcția de director general al SC Ecoaqua SA a lui Eduard Grama, care a adus schimbări ce vor afecta direct buzunarele călărășenilor.

1. Manipularea Calculului Tarifelor de Apă: Coeficientul de reparație prevăzut inițial în HCL a fost eliminat abuziv, ignorând pierderile înregistrate și afectând direct cetățenii.

2. Facturare Abuzivă a Consumului de Apă: Calculul paușal al consumului de apă, chiar și atunci când există contoare montate, încalcă legislația în vigoare și aduce prejudicii financiare directe cetățenilor.

Prin această petiție, cerem Consiliului Județean Călărași și Primăriei Municipiului Călărași să ia măsuri imediate pentru investigarea și remedierea acestei situații, pentru că cetățenii își doresc:

- Tarife mai mici la serviciile de apă canal, prin eliminarea cheltuielilor nejustificate ale Ecoaqua

- Un calcul corect al tarifelor de apă, luând în considerare pierderile reale și respectând legislația în domeniu- un proces transparent de administrare și o responsabilizare sporită pentru folosirea fondurilor publice în beneficiul comunității.

Dacă ești de acord cu aceste solicitări, SEMNEAZĂ această petiție și arată conducătorilor Consiliului Județean și companiei Ecoaqua că opinia cetățenilor contează!

Semnează

Pentru a afla mai multe despre gestionarea datelor dumneavoastră personale și pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să consultați Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Uniunea Salvați România, disponibilă aici Notă de informare.